Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων της Βρετανίας με τη Γαλλία γύρω από το λιμάνι του Καλαί μετά τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, σκηνές χάους με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στη χώρα του.

Migrants in Calais
Η τηλεόραση έδειξε χθες πολλούς μετανάστες να προσπαθούν να ανέβουν σε νταλίκες που έκαναν ουρά στη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Βρετανία και τη Γαλλία, λόγω μιας κινητοποίησης γάλλων απεργών εργαζομένων στα οχηματαγωγά.

«Εξετάζουμε αν μπορούμε να τοποθετήσουμε περισσότερο προσωπικό και ομάδες με σκυλιά ανιχνευτές σ’ εκείνη την πλευρά της Μάγχης. Πρέπει επίσης να γίνει περισσότερη δουλειά για να εγκατασταθούν φράκτες όχι μόνο γύρω από το λιμάνι του Καλαί, αλλά επίσης γύρω από την είσοδο των Eurostar και του Eurotunnel«, δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

Η δήμαρχος του Καλαί, Νατάσα Μπουσάρ, επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να χρηματοδοτήσει την ασφάλεια στο λιμάνι, λέγοντας πως η Βρετανία πρέπει να αναθεωρήσει το γενναιόδωρο προνοιακό σύστημά της και να βελτιώσει τους ελέγχους ταυτοτήτων για τους οποίους είπε πως την καθιστούν μαγνήτη για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία έχει ήδη επενδύσει 12 εκατ. στερλίνες για την ενίσχυση του συνόρου και πως θα κάνει περισσότερα, αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει λόγος για αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικότερο να διατηρήσουν μια ισχυρή σύμπραξη.

Μοιράσου το άρθρο: