Όχι σε άλλους πρόσφυγες λένε τώρα οι Γερμανοί -“Πτώση” για το κυβερνών σχήμα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις

Όχι  σε άλλους πρόσφυγες,  λένε οι Γερμανοί πολίτες, μόλις λίγο καιρό, μετά το σύνθημα της καγκελαρίου, «Θα τα καταφέρουμε» . Νέα  δημοσκόπηση δείχνει, ότι  η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους αιτούντες  άσυλο.

Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Γερμανία είναι πλέον σε θέση να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, αποκαλύπτει η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov. Το 56%, πιστεύει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι πολύ μεγάλος, την ώρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτή την άποψη συμμεριζόταν το 46%.

Αντίθετα μόλις το 19% εκτιμά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σε θέση να δεχθεί νέους πρόσφυγες, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό έφτανε το 28%.

Μάλιστα την άποψη της Μέρκελ ότι «θα τα καταφέρουμε» συμμερίζεται πλέον μόλις το 32% των ερωτηθέντων, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό ήταν 43%.

Στο μεταξύ σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία.

Βάσει της δημοσκόπησης του INSA, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild, το CDU και το CSU έχουν πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Αντίθετα μισή μονάδα κέρδισαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) φτάνοντας το 24,5%, οι Πράσινοι που πλέον βρίσκονται στο 10% και το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο 6,5%. Το Die Linke χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν σταθεροί στο 5%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος