Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απευθύνοντας έκκληση παγκοσμίως για την προστασία των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών που μένουν σπίτι λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Μετά την πρόσφατη έκκλησή του για εκεχειρία στον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, επεσήμανε ότι η βία δεν περιορίζεται στο πεδίο της μάχης. «Για πολλές γυναίκες και κορίτσια, η απειλή βρίσκεται εκεί όπου θα έπρεπε να νιώθουν πιο ασφαλείς, στα σπίτια τους», δήλωσε ο Γκουτέρες. Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ακόμη και πριν την εξάπλωση του κορονοϊού, ότι το ένα τρίτο των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχει βιώσει κάποια μορφή βίας κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σήμερα, η καραντίνα που επιβάλλεται σε πολλές χώρες περιορίζει την κινητικότητα, ενώ παράλληλα η πανδημία επιδεινώνει τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί, σε όλες σχεδόν τις χώρες, ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

«Σήμερα απευθύνω έκκληση για ειρήνη στα σπίτια όλου του κόσμου και παροτρύνω όλες τις κυβερνήσεις να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των γυναικών στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης τους για την αντιμετώπιση του Covid-19», έγραψε ο Γκουτέρες στο Twitter.

Τέλος, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τόνισε επίσης ότι λόγω της πανδημίας, έχουν μειωθεί οι πόροι που διατίθενται στις υπηρεσίες για τα θύματα της βίας.

ΠΗΓΗ: Euronews

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: