Η Δύναμη Ξυπνάει, ή ξύπνησε όπως δήλωσαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που είδαν την ομώνυμη ταινία του Πολέμου των Αστρων στην πρεμιέρα της σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων οι χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), οι σκανδιναβικές χώρες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Ο Πόλεμος των Αστρων επέστρεψε στην πατρίδα, δήλωσε ο δημιουργός των επικών ταινιών Τζώρτζ Λούκας από το Λονδίνο, όπου σύσσωμος ο βρετανικός τύπος γράφει διθυραμβικά σχόλια. Από την αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ταινία που αποδεικνύει τη δύναμη του βρετανικού σινεμά, όπως τόνισε.

Τα εισιτήρια εκείνων που περίμεναν δέκα χρόνια για την έβδομη κατά σειρα ταινία του Πολέμου των Αστρων, μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να εξαργυρωθούν έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα συνολικά κέρδη θα ξεπεράσουν σύμφωνα με προβλέψεις το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ηλεκτρονική ξενάγηση στα μέρη του πλανήτη όπου έγιναν γυρίσματα της ταινίας, προσφέρουν δεκάδες ιστοσελίδες, χωρίς να κρύβουν τις προσδοκίες ότι ο Πόλεμος των Αστρων θα μπορούσε να ευνοήσει τον τουρισμό.
images (3) SKELING

Κάλεσμα στις απόκρημνες βραχονησίδες Σκέλινγκ της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας, που εντάσσονται στη λίστα της Unesco, απευθύνει ήδη ο υπουργός Τουρισμού της χώρας Niall Gibbons.

Οι δημιουργοί της ταινίας δεν επιβεβαιώνουν πάντως, τα δημοσιεύματα που θέλουν να έγιναν γυρίσματα σε ηφαίστειο της Ισλανδίας,2F2BB5DA00000578-3330416-Krafla_volcano_is_currently_dormant_but_had_erupted_as_recently_-a-7_1449650393162

στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, στην κεντρική πλατεία της Σεβίλλης, στην έρημο του Αμπου Ντάμπιtumblr_inline_nz4hnf1o7m1td0m7b_540
στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, και στο Εθνικό Πάρκο Τικάλ της Γουατεμάλας.

ΠΗΓΗ:DAILY MAIL, BBC, ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: