Ίσως να αποτελεί και παγκόσμια  πρώτη στα τηλεοπτικά χρονικά. Ειδικοί του ρωσικού στρατού θα ανοίξουν σήμερα σε απευθείας μετάδοση από τη ρωσική τηλεόραση το μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέρριψε στις 24 Νοεμβρίου η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει καλέσει περίπου 20 ρώσους και ξένους δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν σε τηλεδιάσκεψη το άνοιγμα του μαύρου κουτιού. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση το άνοιγμα του μαύρου κουτιού από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ροσίγια 24.

«Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε ένα μαύρο κουτί σε απευθείας μετάδοση», σχολίασε στο Ροσίγια 24 ο πτέραρχος Σεργκέι Ντρόνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Soukhoi-24 από τουρκικά F-16 προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. Η Τουρκία δηλώνει ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της, ενώ η Ρωσία το διαψεύδει και θέλει να το αποδείξει βάσει των στοιχείων του μαύρου κουτιού.

Από τους 14 διεθνείς εμπειρογνώμονες που προσκάλεσε η Μόσχα να παρευρεθούν στο άνοιγμα του μαύρου κουτιού, μόνον δύο, ένας Βρετανός και ένας Κινέζος, αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

«Αμερικανοί πολίτες» βρίσκονται επίσης εδώ, πρόσθεσε ο Ντρόνοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να προσφέρει τη βοήθειά του αποστέλλοντας ειδικούς για την ανάλυση του μαύρου κουτιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: