Σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην κεντρική Χιλή χθες, είπε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο, ενώ δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για μεγάλες ζημιές. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 79 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο, και εστιακό βάθος 32 χιλιόμετρα υπό τον θαλάσσιο πυθμένα. Ο σεισμός καταγράφηκε στις 9:33 μ.μ. τοπική ώρα χθες -2:33 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα-.

Μερικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και κάποιες πέτρες έπεσαν στη λεωφόρο από το σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός στη γειτονική Αργεντινή. Το ναυτικό ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε ανησυχία για τσουνάμι.
Η περιοχή του Κοκίμπο επλήγη από σεισμό 8,3 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 2015 όπου έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι ενώ δημιούργησε ένα μικρό τσουνάμι.

Η Χιλή βρίσκεται στη σεισμογενή περιοχή γνωστή ως Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, και είναι το μέρος όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία, μεγέθους 9.5 βαθμών, τον Μάιο του 1960. Ο σεισμός δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία.

Μοιράσου το άρθρο: