Περισσότεροι από χίλιοι μαχητές από τη Συρία μετέβησαν την Παρασκευή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή που αναφέρει ότι «ετοιμάζεται και η αποστολή άλλης μιας ομάδας τις επόμενες μέρες».

Νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο Ria Novosti είχε δηλώσει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί στην περιοχή τρομοκράτες από τη Συρία για να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, είχε δηλώσει ότι στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνονται εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, μισθοφόροι που είναι μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS τις πληροφορίες για την αποστολή μαχητών από τη Μέση Ανατολή, τη Συρία και τη Λιβύη, δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει τον δικό του μάχιμο στρατό και δεν χρειάζεται να προσελκύσει στη διένεξη κάποιους άλλους από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι τη Δευτέρα καταγράφηκαν άλλοι 19 θάνατοι στρατιωτών, ανεβάζοντας τις στρατιωτικές απώλειες στους 729 νεκρούς από την έναρξη των εχθροπραξιών με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Μοιράσου το άρθρο: