Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι δύο χώρες, μέλη του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν αντίπαλες ομάδες στη σύγκρουση στη Συρία. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, κινούνται προς την εξομάλυνση των σχέσεων τους, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, πριν ένα χρόνο, όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στο μεταξύ ο Γιλντιρίμ εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Τουρκίας και των εχθρών της, προσθέτοντας, τη μόνιμή επωδό, ότι οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να περιμένουν από την Άγκυρα να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις στην  κοινοβουλευτική ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Τα σχόλια αυτά του Γιλντιρίμ συμπίπτουν χρονικά με την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -μΠΕ

Σχετική είδηση: «H Τουρκία έχει βαρεθεί» – «Μετωπική» Τσαβούσογλου – Στάινμαϊερ

Μοιράσου το άρθρο: