Πηγή: CNN

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες απο τότε που η καραντίνα ήταν μια απλή λέξη στο λεξιλόγιό μας. Μάλιστα, συχνά  δεν αντιλαμβανόμασταν πλήρως την έννοιά της και κανείς  ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα τεθεί όλη η ανθρωπότητα υπό το καθεστώς της.

Η καραντίνα ως μέτρο πρόληψης, λοιπόν συνεχίζει να απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους ή που επέλεξαν να ταξιδεύσουν σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Φτάνοντας από τη Ντόχα του Κατάρ, ο Pufke πέρασε την καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο στο Περθ της Αυστραλίας, κοστίζοντας του 2.500 $ και βρισκόμενος υπό πλήρη παρακολούθηση.

Οι Η.Π.Α  επιβάλλουν δεκαπενθήμερη απομόνωση, στους ταξιδιώτες  που προέρχονται από Πολιτείες με μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων, ενώ στην Ευρώπη  η αυστηρότητά της καραντίνας διακυμαίνεται σε διαφορετικό βαθμό από χώρα σε χώρα.

 

Η καραντίνα της 20χρονης στη Νέα Ζηλανδία ήταν μια ευχάριστη εμπειρία λόγω της παραμονής της σε σουίτα με πλήρη ιατρική περίθαλψη

Η επιβολή της όμως  προκαλεί μεγάλη δυσφορία στους τουρίστες, που είναι υποχρεωμένοι  να συμμορφωθούν με το νόμο. Ωστόσο, οι συνθήκες της καραντίνας που βιώνουν, διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή.

Κάποιοι στέκονται ιδιαίτερα τυχεροί, αφού για να μην διασπείρουν το ιό στην υπόλοιπη κοινότητα, οι κυβερνήσεις πολλών χωρών τους μεταφέρουν σε πολυτελή ξενοδοχεία-καραντίνας, με πλήρη τροφοδοσία και καθημερινό ιατρικό έλεγχο.

Γι’ άλλους  η περίοδος αυτή σε μια ξένη χώρα δεν είναι και τόσο εύκολη, καθώς πληρώνουν μόνοι τους τη καταναγκαστική τους απομόνωση.

 

Μετά απο 14 ημέρες καραντίνα στο Νέο Δελχί, το διαβατήριο της Sinha της επιστράφηκε και ο καρπός της σφραγίστηκε.
Μετά απο 14 ημέρες καραντίνα στο Νέο Δελχί, το διαβατήριο της Sinha της επιστράφηκε και ο καρπός της σφραγίστηκε.

Πολλές είναι όμως και οι περιπτώσεις ταξιδιωτών, που καταγγέλλουν ότι μεταφέρθηκαν σε απομονωμένους χώρους που δεν τηρούνταν οι κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες , ενώ παρακολουθούνταν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο από φρουρούς ασφαλείας και στρατιωτικό προσωπικό.

 

Ο Masri μετρούσε τις ημέρες καραντίνας στο Μόντρεαλ. Μοιράστηκε μερικές από τις εμπειρίες του στο Instagram του

Άλλοι πάλι που επιστρέφουν στην πατρίδα αναγκάζονται από τις κυβερνητικές αρχές για χάρη του δημόσιου συμφέροντος,  να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, μακριά ωστόσο από τις οικογένειές τους.

Αυτές οι περιπτώσεις  μάλιστα  φαίνεται να είναι και οι πιο δύσκολες να ελεγχτούν, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συμπεριφέρονται ανεύθυνα και  δεν διστάζουν να την παραβιάσουν.

 

 

 

 

 

Πηγή: CNNi

Μοιράσου το άρθρο: