Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση εναντίον δύο ξενοδοχείων στην τουριστική πόλη Σους της κεντροανατολικής Τυνησίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ τους περιλαμβάνονται Γερμανοί, Βέλγοι και Βρετανοί πολίτες, ενώ 12 είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται.

Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου είπε πως η επίθεση «πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενοδοχεία» και πως «η επιχείρηση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται». Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως ένας δράστης της επίθεσης που ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Ο υφυπουργός Ασφαλείας Ραφίκ Σέλι δήλωσε πως ο ύποπτος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ένας τυνήσιος φοιτητής, άγνωστος στην αστυνομία, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε μια ομπρέλα.

«Μπήκε από την παραλία, ντυμένος σαν κάποιος που πήγαινε να κολυμπήσει και είχε μια ομπρέλα μέσα στην οποία βρισκόταν το όπλο του. Στη συνέχεια, μόλις έφθασε στην παραλία, χρησιμοποίησε το όπλο του», πρόσθεσε ο Σέλι.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο τυνήσιος ομόλογός του Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, εξέφρασαν σήμερα «την αλληλεγγύη τους απέναντι στην τρομοκρατία», μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στις δύο χώρες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Μοιράσου το άρθρο: