Οι κάτοικοι του χωριού κουράστηκαν να έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις που προκαλούσε η αγγλική σημασία της ονομασίας του χωριού, καθώς και με τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονταν για να κλέψουν τις πινακίδες.

Το αυστριακό χωριό Fucking (Φούκινγκ στην αυστριακή προφορά) αποφάσισε, για ευνόητους λόγους, να αλλάξει την ονομασία του. Με επίσημη γραπτή απόφαση, ο συντηρητικός δήμαρχος του δήμου Τάρσντορφ, στον οποίον ανήκει και το Fucking, ανέφερε ότι «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, οι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού συχνά αγανακτούσαν από όσους ταξίδευαν τα τελευταία χρόνια στο χωριό μόνο και μόνο για να κλέψουν τις πινακίδες με την ονομασία του χωριού, ή για να τραβήξουν άσεμνες φωτογραφίες δίπλα σε αυτές και να τις αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2018, ο πορνογραφικός ιστότοπος Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του Fucking και σε πόλεις με ονόματα όπως Titz στην Γερμανία ή Big Beaver στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού θα καταφέρει να «καθαρίσει» το χωριό από αντίστοιχους αστεϊσμούς, καθώς δεν «ευνοείται» ιδιαίτερα από την αγγλική γλώσσα.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αλεξάνδρα Πιτσούνη

Μοιράσου το άρθρο: