Φωτο Αρχείου (AP Photo/Ibrahim Usta)

Στην νοτιοανατολική Τουρκία τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ανατινάχθηκε το ανοικτό φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή της Σιλώπης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ, Κούρδοι αυτονομιστές  πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στο πλάι δρόμου με αποτέλεσμα το όχημα το οποίο μετέφερε καύσιμα να ανατιναχθεί.

Τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τον Τούρκο κυβερνήτη, τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Εντωμεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι έχουν χτυπηθεί περισσότερες απο 500 θέσεις Κούρδων αυτονομιστών στο Βόρειο Ιράκ στη δεύτερη επιχείρηση που εξαπολύεται εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) τις τελευταίες ημέρες.

Χθες Τετάρτη, η Άγκυρα ανέπτυξε τις Ειδικές της Δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρεκιας της επιχείρησης που βάφτισε «Νύχια της Τίγρης». Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, είχε εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στις ορεινές περιοχές Καντίλ, Σίντζαρ και Χακούρκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δικαιολόγησε την επιχείρηση,  ως απάντηση στην  πρόσφατη αναζωπύρωση των επιθέσεων ανταρτών εναντίον «αστυνομικών τμημάτων μας και βάσεων» του τουρκικού στρατού κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Το PKK, το οποίο έχει  «τρομοκρατική» οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ και διεξάγει έναν πόλεμο χαμηλής έντασης  εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 στον οποίον υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί  περισσότεροι  από 40.000 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

 

Μοιράσου το άρθρο: