Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο. Ένα δεύτερο Lockdown εξετάζεται από την κυβέρνηση για να καταπολεμήσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου κλείνοντας αρχικά για δύο εβδομάδες τα μπαρ, τις πάμπ και τα εστιατόρια.  Τα σχολεία, τα καταστήματα, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία, το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι θα παραμείνουν ανοικτά.

Λίγε ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, θα απειληθούν θέσεις εργασίας και το βιός εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν οι The Times, θα απαγορευθεί στους πολίτες να δημιουργούν συνωστισμό σε κλειστούς χώρους.

Την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Μοιράσου το άρθρο: