«Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν», κατέθεσε ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, στο Πέραμα. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, πέρασε από την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στην υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ο Αιγύπτιος ψαράς με την μητέρα του Π. Φύσσα - Φωτο Ελευθερία Κουμάντου
Ο Αιγύπτιος ψαράς με την μητέρα του Π. Φύσσα – Φωτο Ελευθερία Κουμάντου

Η δίκη συνεχίζεται την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη με την συνέχιση των ερωτήσεων προς τον Αμπουζίντ από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποφάσεις φορέων, με τις οποίες δηλώνεται η συμμετοχή τους στο τριήμερο κινητοποιήσεων με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, αναφέρει:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
17-18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

H επέτειος των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Οι εμπλεκόμενοι χρυσαυγίτες στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον πρωθυπουργό. Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη σαν παρελθόν και τον εαυτό της σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα υπό δίωξη. Δεν θα τους αφήσουμε! Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη τους ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων ανοίγει το δρόμο για να μπει φραγμός στην άνοδο των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό ως Δημοτικό Συμβούλι Νίκαιας Ρέντη στηρίζουμε το τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, παλεύοντας για ανοιχτές πόλεις για την υποδοχή τους και ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους, διεκδικώντας δικαίωμα στη στέγαση, τη δουλειά, στην παιδεία και την υγεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καλούμε σε συμμετοχή στο τριήμερο κινητοποιήσεων στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 17-18-19 Σεπτέμβρη

*Σάββατο 17/9, Αντιφασιστική διαδήλωση, 6μμ στο Κερατσίνι

*Κυριακή 18/9 Συμμετοχή στη Συναυλία που διοργανώνει η οικογένεια Φυσσα στον ΟΛΠ Πειραιά.

*Δευτέρα 19/9, Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30πμ

Επίσης σε ανακοίνωσή της η KΕΕΡΦΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κάθε αντιφασίστα/στρια και αντιρατσιστή να βρεθεί στο πλευρό του Αμπουζίντ Εμπάρακ. Να διεκδικήσουμε να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να πάρουν άσυλο οι πρόσφυγες.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στο Κερατσίνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στις 6μμ».

Σχετικές ειδήσεις:

Τάκης Ζώτος: “Η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι στο εδώλιο”

ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη για τριήμερο κινητοποίησεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Συσκέψεις για το συλλαλητήριο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Kινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Εργαζόμενοι Αττικού Νοσοκομείου: «Συμμετέχουμε στο τριήμερο εκδηλώσεων για τον Π. Φύσσα»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σχολιασμός μαρτύρων από την Πολιτική Αγωγή

ΣΦΕΑ: Δίνει το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Nέα αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής – Aίσθηση από περιστατικό στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Κακουργημάτων (video)

Μοιράσου το άρθρο: