Βόλος: Εφαρμογή για smartphones στη μάχη κατά του καπνίσματος

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones, το Smokefree, που στοχεύει να βοηθήσει όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, δημιούργησε η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού ITWorx Δημιουργός της εφαρμογής είναι ο συνεργάτης της κλινικής Πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης.

Βόλος: Εφαρμογή για smartphones στη μάχη κατά του καπνίσματος

Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια σειρά «αποστολών», που ο χρήστης θα πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να χτίσει μια πιο γερή βάση στη μάχη αυτή χειραγώγησης του εαυτού του και θα τον κάνει πιο αποφασιστικό και σίγουρο για την απόφασή του. Παράλληλα, η εφαρμογή εκπαιδεύει τον χρήστη σε θέματα όπως το πως να διακόψει τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσει με άλλες, πως να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύναμη της θέλησης, κ.α. Εκτός από αυτά, η εφαρμογή παρέχει παρότρυνση και ενθάρρυνση μέσω επιπλέον χαρακτηριστικών και εργαλείων της, δίνοντας έτσι τη δύναμη στο χρήστη για να πετύχει στην προσπάθειά του να διακόψει το κάπνισμα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το επιστημονικό υπόβαθρο της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.smoke-free.eu.
Σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος