Παρέμβαση στη σεναριολογία που αναπτύσσεται περί πολιτικών εξελίξεων και οικουμενικής κυβέρνησης έκανε, μέσω κύκλων της, η προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ «για ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων που θα ήθελαν να ελέγξουν την πολιτική, ιδιαίτερα στα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς», έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αφήνεται πλέον ελεύθερη να επιτελέσει τον ρόλο της, και υποθέσεις που παρέμεναν επί χρόνια στα συρτάρια μπαίνουν τώρα σε διαδικασία διερεύνησης, «είναι λογικό να δημιουργεί ανησυχίες σε κάποιους».

Και προσθέτουν:«Η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις».

«Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας είναι πάγιες από την επομένη των εκλογών. Έχουν εκφρασθεί κατά καιρούς και δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο», ανέφεραν κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα λέγονται σε μέσα ενημέρωσης περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Χθες, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση προσηλώνεται τώρα στην πρώτη αξιολόγηση, με την οποία τονίζει ότι ολοκληρώνεται η πιο δύσκολη φάση της συμφωνίας και μετά την οποία, όπως σημειώνει, θα αρχίσει να χαλαρώνει η πίεση στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς επίσης και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους.

Προαναγγέλλει παράλληλα επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που δεν συναρτώνται με την συμφωνία, στο οποίο περιλαμβάνεται και η έναρξη -τις αμέσως επόμενες ημέρες- προγράμματος που αφορά 12.800 θέσεις απασχόλησης, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για 100.000 θέσεις, το επόμενο εξάμηνο. Επίσης, θα κατατεθούν το νομοσχέδιο για την Έρευνα και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η Κάρτα Υγείας για τους ανασφάλιστους, ενώ θα ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της περιοχής των Λιπασμάτων Δραπετσώνας και την απόδοσή τους στους κατοίκους της περιοχής.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Τη σεναριολογία περί κυβερνητικής διεύρυνσης σχολίασαν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η διαπίστωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι «η χώρα πρέπει να προχωρήσει ομαλά» μας βρίσκει, προφανώς, όλους σύμφωνους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Σημειώνει ότι η ομαλότητα, όμως, έχει δυναμιτισθεί και δυναμιτίζεται συνεχώς από τα ψέματα, την ατζαμοσύνη και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
«Ο αρχηγός του διχασμού, ο εμπνευστής του άχρηστου δημοψηφίσματος που μοίρασε στα δύο την Ελλάδα – για να προδώσει στη συνέχεια και αυτούς που τον ακολούθησαν – ζητάει συναίνεση. Πάνω σε ποιο σχέδιο; Τι θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα; Ας το ξεκαθαρίσουν αυτό και μετά ας ζητήσουν βοήθεια. Αν πάντως ψάχνουν για δεκανίκι στη συνέχιση της καταστροφικής τους πολιτικής το Ποτάμι δεν διατίθεται.» αναφέρει το Ποτάμι.

«Η μνημονιακή παράγκα Τσίπρα-Καμμένου καταρρέει υπό το βάρος της λαϊκής οργής και αναζητά πρόθυμα μαξιλαράκια στα αποκόμματα που μπήκαν στη βουλή με την στήριξη των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής» ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

Μοιράσου το άρθρο: