Έμφαση στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας και των Δήμων σε ζητήματα ανάπτυξης υποδομών, ασφάλειας και συντονισμού δράσεων προκειμένου να μη μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος κατά την περίοδο της πανδημίας, έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στους δημάρχους Αττικής, κατά την τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρου του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη.

Ο Γ. Πατούλης κάλεσε τους δημάρχους να στηρίξουν πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, όπως η 24ωρη γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης (1110), τη δράση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει, όπως είπε, περισσότερα από 10.000 τεστ με λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στη συνεχή επαγρύπνηση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της Covid-19 και τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης. Aναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, όπως το πρόγραμμα των 250 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του Επιχειρείν και η ένταξη μεγάλου αριθμού έργων στον προϋπολογισμό.

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης της ανακύκλωσης που εφαρμόζει η Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με την παράδοση περίπου 80 σύγχρονων απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων και θα ακολουθήσει δεύτερη με 100 απορριμματοφόρα και 40.000 καφέ κάδους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαδικασία διάθεσης, μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους, 1.000 γωνιών ανακύκλωσης.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι της Αττικής διατύπωσαν προβληματισμούς σχετικά με την πανδημία, αλλά και την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών μαθητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Για το επίμαχο θέμα προτάθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η επιλογή των μαθητών. Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν επίσης στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης, καθώς και στη δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Δωρεά υγειονομικού υλικού στην Περιφέρεια Αττικής

Η επιχειρηματική κοινότητα ανταποκρίνεται και συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών της Αττικής με δωρεές υγειονομικού υλικού, όπως οι πρόσφατες από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και τον Όμιλο Ιατρική Διάγνωση.

Με επιστολή προς τον περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν ότι θα προχωρήσουν στην προσφορά 10.000 μασκών χειρουργικού τύπου και 20.000 γαντιών μιας χρήσεως, με στόχο «να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας». Σε ανάλογη επιστολή ο Όμιλος Ιατρική Διάγνωση και το Central Lab δηλώνουν την απόφαση τους να προσφέρουν τη δωρεάν δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών ελέγχων για τον Sars-Cov-2 σε 2.500 πολίτες της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους δύο ομίλους για την ανταπόκριση «στο γενικό κάλεσμα που απευθύναμε», τονίζοντας ότι με τη στάση τους αναδεικνύουν αξίες όπως η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη. «Σ΄αυτή τη δύσκολη εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Απαιτείται συστράτευση, ενότητα και ομοψυχία, προκειμένου να βγούμε όλοι μαζί, το συντομότερο δυνατό νικητές από αυτή την περιπέτεια», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: