Αν η θέληση του λαού είναι «ναι» σημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορεί να υπηρετήσει από θέση κυβερνητικής ευθύνης μια τέτοια πολιτική, δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Μαντάς, γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι θα βρεθεί τρόπος χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ σε θέση κυβερνητική, ώστε να υπηρετηθεί η απόφαση του λαού. Αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη εκλογές την επόμενη μέρα, είπε. Ο κ. Μαντάς δήλωσε ότι μπορεί να είναι ένα υπηρεσιακό κυβερνητικό σχήμα για τρεις μήνες το οποίο θα φέρει την απόφαση του λαού να νομοθετηθεί.

Μια δεύτερη εκδοχή πρόσθεσε είναι να προκηρυχθούν εκλογές την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

Ο Χρήστος Μαντάς ερωτηθείς γιατί το «όχι» είναι ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση, απάντησε ότι αυτό που φοβούνται είναι η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον βγάλει από την Ευρωζώνη.

Θα έχουμε μια καινούρια μέρα με πολύ ισχυρή διαπραγμάτευση. Ο Χ. Μαντάς πρόσθεσε ότι «μένει να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν προκειμένου να περιορίσουν ή και να εκτελέσουν την ελπίδα«. Δήλωσε ωστόσο ότι όλη αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ρίσκο, «δεν πάμε σε χαρτογραφημένα νερά«, τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για σιγουριές και βεβαιότητες.

Μοιράσου το άρθρο: