Κόσμος ψηφίζει στο δημοψήφισμα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σήμερα για να εγκρίνουν ή όχι τα μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι δανειστές να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ομαλά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα στη χώρα. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα υπήρχε το απαραίτητο εκλογικό υλικό, ενώ στη θέση τους βρέθηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές.

Νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε έλλειψη φακέλων σε εκλογικά τμήματα της Αττικής, σύντομα όμως το πρόβλημα λύθηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (είχε κυμανθεί κοντά στο 65%), και πάντως, σίγουρα πάνω από το όριο του 40% που απαιτείται από τον νόμο για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.
Χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής διαδικασίας είναι ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων εμφανίστηκαν σίγουροι για την τελική τους απόφαση, είτε την έλαβαν από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, είτε σήμερα το πρωί.
Πάντως, οι περισσότεροι πολίτες ανέφεραν ότι προτιμούν το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο, είτε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο «ΝΑΙ», είτε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ», καθώς έτσι θα είναι πιο ηχηρό το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες.

Εν τω μεταξύ, συνεχής ήταν η επικοινωνία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Νίκου Βούτση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να επιλυθεί άμεσα το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

Σχετική είδηση: Όλες οι πληροφορίες για τους ψηφοφόρους

Μοιράσου το άρθρο: