Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα η ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κορονοϊό που είχε προαναγγείλει την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να βγει στον «αέρα» ακόμα και σήμερα.

O λόγος για μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr,  όπου σε έναν διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και θα ενημερώνονται για το τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Κάθε Δήμος και κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο, ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής για τη διασπορά του κορονοϊού.

Στο μεταξύ εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η κατάσταση στην Αττική παραμένει στο «κόκκινο» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να μην υπάρξουν πιέσεις στο σύστημα υγείας, καθώς συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:  Τεστ για τον κορονοϊό με αποτελέσματα σε 90’ ανέπτυξαν Ελληνίδα και Ελληνοκύπριος (video)

Μοιράσου το άρθρο: