«Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν στη Βουλή. Ο λαός πρέπει να επιλέξει το ψηφοδέλτιο που προτείνει το ΚΚΕ» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του κόμματος. Δ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «πρέπει άμεσα να λυθεί ως εξής το ζήτημα: Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι να έχει δυνατότητα ο κάθε εργαζόμενος, ο ελληνικός λαός, να κάνει ανάληψη όλου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας. Να μπορούν οι μικροκαταθέτες να κάνουν αναλήψεις ποσών που χρειάζονται για τις ανάγκες τους. Να παγώσουν αυτό το διάστημα όλες οι δόσεις, τα χρέη προς τις εφορίες, προς τις τράπεζες, ιδιαίτερα οι λογαριασμοί για φως, νερό, τηλέφωνο. Να μπορούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι συνταξιούχοι να μετακινούνται δωρεάν από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να καταργηθούν τα διόδια και βεβαίως να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και για την αγορά φαρμάκων να μην πληρώνει τίποτε ο εργαζόμενος αυτές τις ημέρες».

«Κι αν θέλετε, η μόνη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα είχε κάποιο νόημα αυτήν τη στιγμή- αφού η κυβέρνηση τις επιλέγει πάρα πολύ αυτόν τον καιρό- είναι να περάσει με ΠΝΠ όλα αυτά τα μέτρα, εδώ και τώρα» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση του γνωστοποιεί ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα με δική του πρόταση, καλώντας τον λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης – Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Και του ζητά να μεριμνήσει για τη διάθεση και τον καθορισμό του απαιτούμενου χρόνου στα ΜΜΕ καθώς και των απαιτούμενων χώρων υπαίθριας προβολής, για την παρουσίαση και προβολή των θέσεων και της δραστηριότητάς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: