Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά σε συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής , Κυριακή 8 Μαΐου 2016. Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Είστε πολύ καλοί μαθητές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Συνεχιστές ότι αντιδραστικού έζησε ο τόπος», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό, στην Βουλή.

Χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκβιαστικά βάζει την Βουλή να την αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις της «με τα κοράκια», λέγοντας πως πρόκειται για συνεχές έγκλημα κατά του ελληνκού λαού που υποφέρει για τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, είπε πως η κυβέρνηση αποφάσισε εν μια νυκτί να φέρει στην Ολομέλεια αιφνιδιαστικά «το νομοσχέδιο – λαιμητόμο που το εργατικό λαϊκό κίνημα, από την πρώτη στιγμή το είχε χαρακτηρίσει ως αιτία πολέμου» με στόχο να αποφύγει την 48ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει όλα τα συνδικάτα στη χώρα και την δικαιολογημένη οργή των αγροτών που προετοίμαζαν τη μαζική κάθοδό τους στην Αθήνα. Για τον ίδιο λόγο – είπε ο κ. Κουτσούμπας – μετέθεσε τον επίσημο εορτασμό της Πρωτομαγιάς την τρίτη μέρα μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή κολλητά στις μέρες των αργιών των γιορτών, ώστε οι μεγάλες πόλεις να είναι άδειες από κόσμο.

«Η στάση της κυβέρνησης ξεπερνάει τα όρια ατης πολιτικής αθλιότητας. Δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι είναι προδιαγεγραμένη η πορεία προς το 4ο μνημόνιο, αφού είναι συμφωνία με τους εταίρους.

«Δεν κατάφεραν με τις κουτοπονηριές τους να κάνουν τον λαό να συναινέσει», είπε ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε φόβο για την κυβέρνηση το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

«Από την Πέμπτη κάθε μέρα διαδηλώνουν χιλιάδες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Δεν θα τελειώσει εδώ αυτό. Ο λαός δεν θα ανεχθεί το αντιλαϊκό πακέτο μμέτρων. Θα δείξει την πραγματική δυναμή του και όσοι ψήφισαν τα μηνμόνια δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν», προειδοποίησε.

«Δεν θα κοροιδέψετε ξανά τον λαό, παραμύθια τα περί ανάπτυξης και success story. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές για τα μεγάλα συμφέροντα, επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και άλλα άκρως προκλητικά. Δίνετε ενισχύσεις από το κράτος σε δίκτυα επιχειρηματικών ομίλων, οδηγείτε στην συγχώνευση επιχειρήσεων. Για τα δικά τους συμφέροντα διαπραγματεύεστε», είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται ακόμα περισσότερα, όπως το κλείσιμο των ολοήμερων σχολίων. «Δεν φτιάχνετε ενιαίο δημοτικό. Αποκλείονται τα παιδιά των ανέργων. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχοελία», σημείωσε, ενώ ζήτησε στελέχωση των ολοήμερων σχολίων με το απαραίτητο προσωπικό.

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Αυτά τα δικαιώματα έχουν διαλυθεί και απομένει το τελειωτικό χτρύπημα της σημερινής ψηφοφορίας. Ποιοί χαιρέτισαν το σχέδιο της κυβέρνησης; Οι ενώσεις του κεφαλαίου και τα κοράκια της ΕΕ και της ΕΚΤ. Πάγιο αίτημά τους να τελειώσει ο κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι οι μεγαλέμποροι της υγείας καραδοκούν για να αρπάξουν την λεία από την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι συντάξεις μειώνονται μέσω του νέου υπολογισμού τους. Διαλύονται οι επικουρικές, όλο και λιγότερα μπαίνουν στην τσέπη των συνταξιούχων και καταργείται το ΕΚΑΣ. Στο έλεος της τύχης τους θα βρεθούν άνθρωποι που είναι ανίκανοι για εργασία», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ και κατέληξε:

«Κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να πιστέψει ούτε λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση. Τα βάρβαρα μέτρα είναι προαπαιτούμενο για την όποια συζήτηση για το χρέος».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: