Στρατηγικής σημασίας επιχείρηση η ΛΑΡΚΟ, θα πρέπει να αντιπαλέψουμε σθεναρά οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφορικά με το προσφυγικό, είπε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Απαιτείται δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ορυκτού πλούτου. Ταυτόχρονα, χρειάζεται καθετοποίηση της παραγωγής του ανοξείδωτου χάλυβα και των υποπροϊόντων του, φυσικά με προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ και βεβαίως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, τα κατακτημένα δικαιώματα με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και λοιπά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας από τη Λάρυμνα.

«Ανοίγει ο δρόμος για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα νέα σύννεφα πολέμου δημιουργούνται στην περιοχή, κυρίως με τη συσσώρευση και τη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων σε όλο το Αιγαίο, τόσο ΝΑΤΟϊκών όσο και άλλων δυνάμεων, και βέβαια ανησυχούμε και με τις χθεσινές εξελίξεις και για την κατάσταση στη Συρία σε σχέση και με την Τουρκία και τη ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση, αλλά και με τις εξελίξεις στη Λιβύη, που απ’ ότι φαίνεται επίκειται επέμβαση το επόμενο διάστημα», σχολίασε σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: