Το ΚΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και δεν συναινεί με τα παζάρια και τα αλισβερίσια της κυβέρνησης με την ΕΕ που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξερχόμενος από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η πορεία της εξέλιξης του μεταναστευτικού δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις μας ότι οι αποφάσεις της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης οδηγούν σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, είπε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ κατέθεσε «συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν και για τις αιτίες τους προβλήματος, αλλά και για το πώς θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των προσφύγων αλλά και του ελληνικού λαού».

«Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα διάφορα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ διότι δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες στη ρίζα του προβλήματος ή μειώνουν τις επιπτώσεις που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, ο οποίος αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης και δεν υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση που συντάσσεται από τα άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η παρέμβαση του ΝΑΤΟ που έγινε με πρόσκληση της τούρκικης κυβέρνησης, ανοίγει τον δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο και για γκριζάρισμα νέων ζωνών του Αιγαίου.

«Μια είναι η λύση: Να πάρει η κυβέρνηση της υπογραφή της πίσω από την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: