Στις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές του ΕΚΠΑ και όχι μόνο να διδαχθούν 23 διαφορετικές γλώσσες σε όλα τα επίπεδα, από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.

Το Διδασκαλείο ήταν αρχικά τμήμα της Πανεπιστημιακής Λέσχης και από το 1994 λειτουργεί ως αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα. Μαθητές του δεν είναι μόνο οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και φοιτητές άλλων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και εργαζόμενοι που θέλουν να διδαχθούν ξένες γλώσσες για επαγγελματικούς λόγους σε προσιτές τιμές.

Οι γλώσσες που διδάσκονται είναι οι ακόλουθες: Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi – Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική.

«Το Διδασκαλείο εμπλουτίζεται ανάλογα με τη ζήτηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Φλούδας, υπεύθυνος αυτής της εκπαιδευτικής μονάδας. Το Διδασκαλείο, Προσφέρει επίσης ειδικά προγράμματα γραπτού και προφορικού λόγου, καθώς και εξειδικευμένες σπουδές στη γλώσσα, τη μετάφραση, την ιατρική και τη νομική.

Πέρυσι φοίτησαν στο Διδασκαλείο 1600 σπουδαστές. Για την φετινή χρονιά οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίζονται μέχρι το Δεκέμβριο, ανάλογα με τη ζήτηση και την ανάγκη δημιουργίας εκπαιδευτικών τμημάτων. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, «το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών συμβάλλει στην εξωστρέφεια του πανεπιστημίου μας και υπογραμμίζει την προσφορά του στην κοινωνία».

Το Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Διδασκαλείου για πληροφορίες καθώς και για τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: