Για «συντονισμένη προσπάθεια» με στόχο την «ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το οποίο αναφέρεται σε «διάταξη πρόκληση» με την οποία «δρομολογείται η απελευθέρωση του Νίκου Ρωμανού» και αφορά την αλλαγή του τρόπου χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων με «βραχιολάκι».

Μάλιστα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει «λάδι στη φωτιά» την ρύθμιση που προωθείται και σύμφωνα με την οποία δεν θα είναι απαραίτητη η κρίση του ανακριτή ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την σχετική άδεια αλλά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο των φυλακών την ώρα, που όπως, αναφέρεται, «ο Πανούσης φοβάται και απειλείται».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, επισημαίνει πως θεωρεί ότι ο εισαγγελέας – επόπτης της φυλακής και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι οι πλέον αρμόδιοι να αποφασίσουν για το θέμα και υπογραμμίζει πως «θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου».

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: