?

Συγκλονίζει η μαρτυρία 19χρονου στην ΕΡΤ, ο οποίος στις τέσσερις  τα ξημερώματα εντόπισε στην είσοδο της πολυκατοικίας του, εγκαταλελειμμένο νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις 7 ημερών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

«Σε έπιανε η καρδιά σου από το κλάμα του μωρού, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Το πήρα αγκαλιά, ένιωσε ασφάλεια και σταμάτησε να κλαίει», είπε ο νεαρός που εντόπισε το βρέφος, τυλιγμένο σε πετσέτα, μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ. Αντέδρασε άμεσα και ενημέρωσε, όπως είπε στον αστυνομικό συντάκτη της ΕΡΤ, Γιώργο Γεραφέντη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» απ΄όπου ειδοποιήθηκε και η Άμεση Δράση.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την έρευνα, μέσα από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, είναι στη διαδικασία να εντοπίσει τον δράστη που το εγκατέλειψε αλλά  και τους γονείς του.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως φορέας παιδικής προστασίας, μετά την ανακοίνωση για την εγκατάλειψη του βρέφους, εξέφρασαν τη λύπη και τον βαθύ προβληματισμό τους για αυτό το ακραίο φαινόμενο και συγχρόνως τη διαθεσιμότητα να αναλάβουν τη φροντίδα και φιλοξενία του βρέφους στον Ξενώνα Βρεφών SOS που λειτουργούν στο αναρρωτήριο Πεντέλης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο: