Έκκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση και μετά να φέρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε διαφορετική περίπτωση «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει».

Χαρακτήρισε «επιφανειακή και υποκριτική» τη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε ότι «δεν ζητά να αλλάξει ο κ. Τσίπρας, αλλά να μπουν τεχνοκράτες στις θέσεις των υπουργών».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης απέκλεισε τη συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση που δεν θα έχει οικουμενικό χαρακτήρα, ενώ σχολιάζοντας σενάρια που φέρουν βουλευτές του κόμματός του να στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, είπε ότι «ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν αποστάτες στην Ένωση Κεντρώων».

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν πρέπει να βγάζουν την ουρά τους έξω από τις ευθύνες. Απευθυνόμενος ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι κάνατε τα πάντα για να μη φύγει η χώρα από το ευρώ και τώρα κάνετε πίσω για να μη χάσατε ποσοστά, ενώ δεν απέκλεισε ενδεχόμενη κυβερνητική διεύρυνση, όπως τη χαρακτήρισε, όχι με την Ένωση Κεντρώων αλλά με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μοιράσου το άρθρο: