«Έκτρωμα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ελπίδα και την μετέτρεψε σε απόγνωση.

«Όσο και αν ψάχνετε σε εμάς να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας εξαπάτηση δεν θα βρείτε. Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, δεν θα γονατίσετε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν αποτελεί «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση», αλλά «ριζική εκθεμελίωση και αποδόμηση» με βάση τη βαθιά συντηρητική, κοντόφθαλμη και ιδεοληπτική λογική σας. Με πρωταγωνιστές μάλιστα ανθρώπους που έταζαν τα πάντα στις πλατείες των αγανακτισμένων και τώρα δεν τολμούν να βγουν από το γραφείο τους, και δικαίως, από ντροπή βέβαια», τόνισε στην ομιλία της κατά τη συζήτηση τού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε:

«Είστε ικανοί μόνο στην εξαπάτηση. Στήσατε ένα «κόλπο γκρόσο» την ίδια ώρα που η χώρα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα. Η δική σας αντιμνημονιακή πολιτική έγινε η επαχθέστερη μνημονιακή πολιτική», υπογράμμισε, ενώ έμφαση έδωσε στο θέμα της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό να κλείσει και ότι «έπρεπε να κλείσει από πέρσι τον Οκτώβρη με άλλα μέτρα και άλλο προσανατολισμό».

Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «σφαγή των αγροτών», για «αδίστακτη εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών που κρατάνε τις Θερμοπύλες στην επαρχία», αλλά και για «θεσμούς που υπονομεύονται με παρεμβάσεις και καθεστωτικές αντιλήψεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: