Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών«.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο περιοδικό FOCUS, ο κ. Γεωργιάδης καλούσε ουσιαστικά τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τους συμβούλευε «να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σ’ αυτή τη βάση θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές«.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε το γερμανικό περιοδικό προέβει σε διόρθωση αφαιρώντας το σημείο όπου ο κ.Γεωργιάδης φαίνεται να υποστήριζε την επιβολή του καπιταλ κοντρολ προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την διόρθωση του περιοδικού ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να λέει ότι το μέτρο του καπιταλ κοντρολ θα πρέπει να επιβληθεί στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία.

Το γερμανικό περιοδικό δεν έχει προβεί σε καμία διόρθωση αναφορικά με την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να καλεί τους δανειστές να μην δεχθούν την «πρόταση Τσίπρα».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: