Μια σύντομη προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της. Ένα από τα χαρακτηριστικά της τα δημοσκοπικά σκαμπανεβάσματα που καταλήγουν στην εικόνα ενός εκλογικού ντέρμπι. Τα ευρήματα των ερευνών μένουν να επιβεβαιωθούν, σε κάθε περίπτωση πάντως κοινό είναι το συμπέρασμα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των πολιτών που οδεύουν στην κάλπη αναποφάσιστοι. Αυτό το στοιχείο αναμένεται να αποβεί καθοριστικό για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Μόλις δύο 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση ένας στους 10 δεν ξέρει ποιο κόμμα θα ψηφίσει, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό. Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι αναποφάσιστοι είναι ηλικίας μεταξύ 35-55 ετών και οι 6 στους 10 είναι γυναίκες. Όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος 1 στους 3 εξ αυτών είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, εάν οι μισοί από αυτούς , επιλέξουν να ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτό μπορεί να του προσθέσει δύο ποσοστιαίες μονάδες.

alco-4-anapofasistoi

Εκτός από τους αναποφάσιστους άλλες τρεις κρίσιμες παράμετροι επηρεάζουν καταλυτικά το αποτέλεσμα.

Η επανασυσπείρωση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερα περιθώρια να καλύψει σε σχέση με τη ΝΔ, η μετακίνηση των ψηφοφόρων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων όπου το ισοζύγιο εμφανίζεται θετικό προς τη ΝΔ και τέλος η αποχή.
Σύμφωνα με τις έρευνες, 6 στους 100 δεν έχουν πρόθεση να προσέλθουν στις κάλπες. Το 35% εξ αυτών είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 9% τη ΝΔ.

alco-1-syspeirosi

 

alco-2-metakinisi

 

alco-3-apochi

Πηγή ΕΡΤ1

Σχολιάστε το άρθρο στο #eklogesERT

Μοιράσου το άρθρο: