Καλοκαιρία θα επικρατεί σε όλη τη χώρα από σήμερα, μέχρι τουλάχιστον και τη Δευτέρα, με μόνη «παραφωνία» τους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Σήμερα, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά ορεινά λίγες μεσημεριανές μπόρες.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στα 6-7 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά μας τους 30-32, στη Ν. Κρήτη και τους 33 βαθμούς τοπικά.

Λιακάδα θα έχουμε και στην Αττική, θα φυσάει όμως αρκετά και εδώ, αφού οι βοριάδες θα φτάνουν και τα 5-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, στα ανατολικά και τα 7 τοπικά και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, οι άνεμοι εκεί από διάφορες διευθύνσεις δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει στους 31 βαθμούς.

Αύριο, Παρασκευή, θα έχουμε λιακάδα σε όλη τη χώρα, θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, βέβαια, δε θα ξεπερνούν τα 2-4 και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα στα δυτικά, φτάνοντας και τους 35-36 βαθμούς.

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί, όπως είπαμε, μέχρι και τη Δευτέρα τουλάχιστον, με λίγες μόνο μπόρες τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, στα βορειοδυτικά ορεινά το Σάββατο, στα βόρεια ορεινά την Κυριακή και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Θα συνεχίσουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάνουν και πάλι τα 6-7 μποφόρ, ενώ και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, με λίγο πιο ζεστή μέρα την Κυριακή, που θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: