Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων η σημερινή και στους εορτασμούς συμμετείχε η Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπερασπίζονται τα σύνορα Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερασπιζόμενες παραλλήλως τις ανθρώπινες αξίες.

«Σήμερα τιμούμε την ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του λαού μας. Ιδίως τώρα στη δίνη μιας γενικευμένης και βαθιάς οικονομικής, αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει καιρίως και τη χώρα μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να διακηρύσσουμε ότι: οι Ένοπλες Δυνάμεις διαπνεόμενες από ακμαίο δημοκρατικό φρόνημα υπερασπίζονται με αυτοθυσία και εξαιρετική αποτελεσματικότητα τα κυριαρχικώς καθοριζόμενα από εμάς σύνορα μας που είναι και σύνορα της ΕΕ, υπό όρους που πληρούν τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες του ελληνικού και κατά συνέπεια του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες που έπεσαν υπέρ της πατρίδας σε καιρό πολέμου και σε καιρό ειρήνης αλλά και στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως επισήμανε, διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο για να διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την πίστη προς το καθήκον, το φρόνημα και τον επαγγελματισμό τους για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ακολούθησε η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, εκπροσώπων κομμάτων, ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, κλπ.

Την Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού, οι στρατιωτικές ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν συναυλία στις 12 το μεσημέρι στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Μοιράσου το άρθρο: