«Ο κατά συρροήν ψεύτης είπε στους βουλευτές του οτι πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού στην Βουλή.

Υποστήριξε ότι ο Α. Τσίπρας δεν μίλησε την γλώσσα της αλήθειας όταν υπόσχονταν κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο. Ούτε όταν εξαπατούσε με ψεύτικες ελπίδες τους νέους ανθρώπους.

«Κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα, δείγμα της το επιπλέον πακέτο των 3,2 δισ που μας ζητούν οι δανειστές μας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να φύγει αυτή η κυβέρνηση το συντομότερο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν εχει δισταγμό να φέρει στην Βουλή οτιδήποτε, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Οι υποσχέσεις του αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας είναι η ντροπή, η έλλειψη ντροπής χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε για πολιτικό αμοραλισμό τον Γ. Κατρούγκαλο ο οποίος εισηγείται ρυθμίσεις κατά των οποίων είχε καταφερθεί στο παρελθόν. «Η μισή κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο κ. Τσακαλώτος, εναντιώνεται στο πρόγραμμα και έχει το θράσσος να μιλάει για ιδιοκτησία του προγράμματος από τους Έλληνες πολίτες».

Όπως εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που περνά με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ που διαβρώνει την δημοκρατία και οδηγεί την χώρα σε failed state: «Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να αποτρέψει την καταστροφή που ο ίδιος φέρνει, για αυτό πρέπει να φύγει. Είναι ταυτισμένος με τα ψέμματα».

«Το ασφαλιστικό δεν έχει σχέση με αυτό που χρειάζεται η χώρα. Χρειάζεται δίκαιη κατανομή των βαρών, όχι αύξηση φόρων που θα οδηγήσει στην αύξηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα της οικονομίας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το ασφαλιστικό οδηγεί σε πόλεμο γενεών, ανοίγει μέτωπο με την παραγωγική Ελλάδα και ετεροχρονίζει τη οριστική λύση του προβλήματος. Μειώνονται οι συντάξεις, σφαγιάζονται οι συντάξεις αναπηρίας, κατταργείται το ΕΚΑΣ χωρίς να αντικαθίσταται με το εργαλείο του ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος. είναι η επιτομή της αντικανότητας του κ. Τσίπρα.

Όπως υποστήριξε, με το ασφαλιστικό μειώνονται οι συντάξεις, ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης λειτουργούν ως αντικίνητρο για την παράταση του εργασιακού βίου. Παράλληλα εξοντώνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαδηλώνουν σήμερα έξω από την Βουλή. Πρόκειται για δολοφονία της προοπτικής των νέων ανθρώπων.

Επίσης, εμπαίζονται οι αγρότες, καταργείται ο ΟΓΑ και φορολογούνται οι ενισχύσεις. Μειώνονται οι πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζόμενων και αυξάνεται το μισθολογικό κόστος με αποτέλεσμα νέες απολύσεις.

Το αφορολόγητο μειώνεται. «Ο υπ. Οικονομικών έλεγε τον Απρίλιο ότι δεν θα καταθέσει νομοσχέδιο με μικρότερο αφορολόγητο. Οι κόκκινες γραμμές διεγράφησαν και ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν, το πακέτο τους δεν έχει έρθει ακόμα, θα έρθουν ξανά για ψήφιση. Ότι κερδίζει κάποιος από το αφορολόγητο, το χάνει από τους έμμεσους φόρους. Η ΝΔ είχε δεσμευθεί για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ την κάνει μόνιμη».

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις, είπε οτι αυξάνεται η φορολόγησή τους σε κατάσταση ασφυξίας, ενώ αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα, ο οποίος γίνεται κίνητρο για φορολογική μετανάτευση.

Η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει για τελευταία φορά στο ασφαλιστικό, εκτίμησε, λέγοντας οτι οι θυσίες θα είναι χωρίς αντίκρυσμα και οι πολίτες πολύ σύντομα θα υποστούν νέα αφαίμαξη.

«Η ΝΔ έδωσε πολλά χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα την δεκαετία του 1990. Κάναμε την αυτοκριτική μας, δεν είμαστε τόσο τολμηροί όσο θα έπρεπε. Τα μέτρα που ψηφίζουμε είναι ο λογαριασμός της δικής σας ανικανότητας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε:

«Στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων. Είχαμε συντάξει την πρώτη αξιόπιστη αναλογική μελέτη, το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο ως το 2060. Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περικοπές έγιναν απαραίτητες γιατί εκτροχιάστηκαν τα δημόσια οικονομικά. Η ύφεση της οικονομίας οφείλεται στην επιμονή της κυβέρνησης σε πολιτικές που απέτυχαν σε όλον τον κόσμο. Χάθηκαν 210.000 θέσεις εργασίας και 900 εκατομμύρια σε εισφορές».

Όπως εκτίμησε, το κάθε νοικοκυριό στο τέλος του 2016 θα είναι κατά 5.000 ευρώ φτωχότερο. Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα οφείλονται στην ανικανότητα της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει προοπτική βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό και σύντομα θα χρειαστούν νέα μέτρα. «Αυτός είναι ο σχεδιασμός σας; Να μεταφέρετε στην επόμενη κυβέρνηση το βάρος;», αναρωτήθηκε.

Οι νέοι άνθρωποι που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα εισπράτουν αδιέξοδα και προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα, ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος των φοροδιαφυγάδων και της κομματικής νομενκλατούρας. «Η ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαριά, επικρατεί απαισιοδοξία και απόγνωση, ενώ η κυβέρνηση κάθε μέρα επιφυλάσσει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις. Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι εισπράττουν παντού απογοήτευση και κοιτούν πως θα φύγουν από την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε, η ΝΔ θα στηρίζεται στην πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων και προτείνει μια συμφωνία αλήθειας που αντιμετωπίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς. «Πρέπει να γκρεμίσουμε τον τοίχο της οργής και η χώρα πρέπει να δημιουργήσει πλούτο. Ακόμα κι αν κλείσει η αξιολόγηση η οικονομία δεν θα ανακάμψει. Τα προληπτικά μέτρα θα καταστούν υποχρεωτικά». «Ψηφίζετε τα μνημόνιο δυό – δυό», είπε χαρακτηριστικά

Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, υπάρχει ευθύνη κι από τους δανειστές που αποδέχονται μια φοροεπιδρομή.

«Η ΝΔ προτείνει μείωση των φόρων, σταθερό οικονομικό πλαίσιο και προσέλκυση επενδύσεων. Με το δεύτερο μνημόνιο επιστρέψαμε ρευστότητα στην οικονομία και δώσαμε κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες. Αυτά που εσείς λέγατε ψίχουλα και τελικά δώσατε τέσσερις φορές λιγότερα», κατηγόρησε την κυβέρνηση.

«Μπορούμε να ανασχεδιάσουμε την δημόσια διοίκηση, θα μειώσουμε τους φόρους και θα εφαρμόσουμε διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ως οπορτουνιστή που θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα. Κλείνοντας επανέφερε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση βουτηγμένη στο ψέμα και στην αναξιοπιστία, ότι το σκίσιμο των μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση».

Σε δευτερη παρέμβασή του ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για λαθροχειρία όταν προκάλεσε δημοψήφισμα με αποτέλεσμα το ΟΧΙ και υλοποίησε το ΝΑΙ. Ότι υποσχέθηκε αφορολόγητο 12.00 και το κατέβασε σε 8.600. αναρωτήθηκε πως -σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα- 98% των ασφαλισμένων δεν θα έχει επιβάρυνση αλλά θα εισπράξει 1,5 δισ ευρώ. αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, θύμισε οτι ο Ε. Τσακαλώτος σε επιστολή του μίλησε για άνοιγμα στην αγορά του συνόλου των δανείων, εκτός από κάποια προσωρινή προστασία.

Είπε πως η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντί της την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών. Για το πρωτογενές πλεόνασμα είπε ότι η ΝΔ το πέτυχε μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές, ενώ η κυβέρνηση το πέτυχε αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σημείωσε οτι από το 2015 η χώρα απώλεσε 21% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το χρέος, είπε οτι ήταν στην ατζέντα της ευρωζώνης από τον Ιούλιο του 2015, ενώ η υπόσχεση για μείωση του χρέους υπήρχε από το 2012. «Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις αστοχίες του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: