Το 22ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης διεξάγεται φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου, στην Αθήνα (Λαγονήσι), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο της Αθήνας.
Κεντρικό θέμα του φετινού Συμποσίου είναι: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Ο Κόσμος μετά το COVID19».

Στο Συμπόσιο μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν κεντρικά θέματα που εντάσσονται στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και οι επιπτώσεις του COVID 19 στην οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την οργάνωση της υγείας, το περιβάλλον, την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μέλλον της εργασίας. Επίσης, θα υπάρχουν εξειδικευμένες συζητήσεις για τη συγκριτική εμπειρία διαφόρων χωρών, τις γεωπολιτικές συνέπειες και την ανάγκη ενίσχυσης της παγκόσμιας και περιφερειακής συνεργασίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Συμποσίου, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως προνομιακός προορισμός για τουρισμό και επενδύσεις, καθώς η χώρα μας αντιμετώπισε παραδειγματικά την πανδημία με την συμβολή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, ακαδημαϊκοί, νομπελίστες και εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

Η έναρξη του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου, με την τελετή λήξης στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συμποσίου

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: