«Δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, το δονάκιο που ανιχνεύτηκε σε νεογνό, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αναφέρει η Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με αφορμή δημοσιεύματα. Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στοιχεία στον πρόεδρο της εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με τις καταγγελίες για εμφάνιση χολέρας στο νοσοκομείο «Ελενας Βενιζέλου». Από τον εισαγγελέα έχει ασκηθεί δίωξη κατά της ΠΟΕΔΗΝ για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η ομοσπονδία έχει καταθέσει μήνυση για υβριστική συμπεριφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για «προβοκάτσια».

«Η εξέλιξη δικαιώνει την αντίδραση του υπουργείου», είπε ο κ. Πολάκης.

Παράλληλα, συνεχάρη για τη στάση του τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινό, που είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χολέρας, και πως το θέμα «πολλαπλασίασαν τα μέσα ενημέρωσης».

Από τη πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός, σημείωσε: «Η θέση μου για τη χολέρα ήταν καθαρά επιστημονική. Δεν μπορούσα να πω κάτι που αύριο θα αποδεικνυόταν ότι δεν ήταν σωστό. Δεν ήταν υποστηρικτική για κανέναν», ανέφερε ο κ. Κρεμαστινός.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, το νομοσχέδιο που θα αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των οργανισμών των νοσοκομείων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και θα δίνονται λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»: Στο νεογνό διαγνώστηκε μηνιγγίτιδα

Όπως αναφέρεται, «το νεογνό Μ. θήλυ τελειόμηνο προσήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην εφημερία της 19ης/10/17 σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από 8ώρου, συνοδευόμενο από εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου.

Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα. Άμεσα μετά τη διάγνωση, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα, απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων, αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: