φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγροτικά συλλαλητήρια, σημειώθηκαν  σε Παλαμά Καρδίτσας και Πλατύκαμπο Λάρισας για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, την ίδια ώρα που η ομοσπονδία τους συναντήθηκε για το θέμα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, που τους υποσχέθηκε εντατικούς ελέγχους στα εκκοκκιστήρια βάμβακος.

Τα αιτήματα των αγροτών συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Αύξηση στην τιμή του βαμβακιού από τα εκκοκκιστήρια προς τους αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότηση για το σύνολο της παραγωγής τους (αλλαγή της ΚΑΠ).

Εντατικούς ελέγχους στα εκκοκκιστήρια βάμβακος προκειμένου να ελέγχεται ότι αναγράφουν υποχρεωτικά την ημερήσια τιμή του προϊόντος, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προς τους εκπροσώπους τους.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο, ενώ από αύριο ισχύει νέος διακανονισμός στη ΔΕΗ για οφειλές που έχουν οι αγρότες με έναρξη της πρώτης δόσης από 1η Νοεμβρίου , χρόνος που θα έχουν καταβληθεί το μεγάλο τμήμα των ετήσιων επιδοτήσεων σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη.

Οι αγρότες έκαναν λόγο για αναγνώριση των προβλημάτων και για υποσχέσεις, καλώντας σε ετοιμότητα τους αγρότες προαναγγέλλοντας ένα θερμό χειμώνα

 

Πηγή : ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Βαγγέλης Μητρούσιας

Μοιράσου το άρθρο: