Να κηρυχθεί η Ναυπακτία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Pεριφέρεια Δυτικής Ελλάδαw, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, κτίρια, δρόμους και αυτοκίνητα. Συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου εργάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων και ρεμάτων.

Nωρίς το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Αχαΐα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονταν, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όσον αφορά τώρα στην κατάσταση που επικρατεί σε Μακύνεια και Πλατανίτη, έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια σπιτιών, καθώς και εκτάσεις γης, ενώ όπως πρόσθεσε έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπακτίας, Παναγιώτη Λουκόπουλος, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στις ορεινές κοινότητες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: