Κλειστός θα παραμείνει το Σάββατο ο σταθμός «Ευαγγελισμός» του μετρό από τις 12 το μεσημέρι, με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Αργότερα η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της απαγόρευσε κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το Σάββατο.

Συγκέντρωση για την 20η επέτεια των Ιμίων ανακοίνωσε για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 7μμ στο Μνημείο Ιμίων, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.

Αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 3 μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης, ανακοίωσαν συλλογικότητες, καθώς και αυξημένες περιφρουρήσεις σε χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες, όπως η πλατεία Βικτωρίας.

Η σχετική διακήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέσα σε συνθήκες  που τα πλήθη των προσφύγων και μεταναστών, κυνηγημένα από τον πόλεμο στη Συρία και σε άλλες χώρες, από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και από την ακραία φτώχεια, πνίγονται στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου ή στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οργανώνεται για μια ακόμα χρονιά μια εθνικιστική, φιλοπόλεμη και ρατσιστική διαδήλωση με αφορμή την υπόθεση των Ιμίων, από την  Χρυσή Αυγή και τους συνοδοιπόρους  της στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή που ένα μεγάλο και πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης σηκώνεται σε νησιά και πόλεις, εργασιακούς χώρους, σχολές και γειτονιές, οι δολοφόνοι ναζί προσπαθούν να σπείρουν το μίσος προς του μετανάστες και τους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή που η αλληλεγγύη ενώνει τους αγωνιστές και της αγωνίστριες στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Κουρδιστάν, οι ναζί προσπαθούν να συδαυλίσουν τους ανταγωνισμούς και τις αντιπαλότητες».

Μοιράσου το άρθρο: