Το σκληρό μέτρο για απαγόρευση της κυκλοφορίας θεωρήθηκε επιβεβλημένο καθώς η οδηγία «μείνετε σπίτι» δεν βρήκε καθολική ανταπόκριση. Αρκετοί την αγνόησαν είτε με άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο των πόλεων, είτε με εκδρομές στα χωριά τους.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν έρημο ωστόσο δεν ήταν λίγοι όσοι επέλεξαν να βγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους. Επίσης, δεν ήταν λίγοι όσοι επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους σήμερα στα σούπερ μάρκετ.

Στην Πάτρα αρκετοί βγήκαν βόλτα στο λιμάνι και στα πάρκα της πόλης.

Έκκληση στους πολίτες της Καστοριάς κάνει το ΕΚΑΒ προκειμένου να αποθαρρύνει περιπατητές και ανθρώπους που τρέχουν να χρησιμοποιούν μια διαδρομή περιμετρικά της λίμνης καθώς οδηγεί στο νοσοκομείο και είναι επικίνδυνο καθώς από εκεί περνούν συνεχώς ασθενοφόρα.

Συνεχίζονται από την αστυνομία οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Από τις 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 222 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 233 άτομα. Χθες Σάββατο 21 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα σε όλη την επικράτεια. Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Μαίρη Σκανδάλη, Αθανασία Σταμοπούλου, Σοφία Ζουζέλη, Δημήτρης Καρανικόλας, Βαγγέλης Μητρούσια, Σταυρούλα Κατσουλάκη, Σταύρος Πανούσης

Μοιράσου το άρθρο: