Στην αντίστροφη μέτρηση για την απεργία της Τετάρτης 15 Ιουλίου, κινούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στη νέα συμφωνία. Για το λόγο αυτό είχε καλέσει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, σύσκεψη ομοσπονδιών, με αποτέλεσμα να προκηρυχτεί η 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων τονίζει πως: «Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα. Όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις».

adedyΟ Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών,συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 15/7/2015. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δε δεχόμαστε την επιβολή μέτρων που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ζωές και το δικό μας μέλλον. Συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλ. Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση στην Κοραή, 11.00″.

 

poedhnΑπεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗ). Η ομοσπονδία των υγειονομικών αναφέρει:
«Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε όλες τις χώρες μηδενός εξαιρουμένης. Πόσο μάλλον στη χώρα μας που χρειάζεται δανεικά για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.
Τα ΔΑΝΕΙΚΑ πάνε μαζί με ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ που διαλύουν ότι απέμεινε από κοινωνικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, μισθολογικό δικαίωμα.

Με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους.
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Μειώνονται δραστικά οι παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των συντάξεων θα συνδέονται με την βιωσιμότητα, την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος (μεγάλη αύξηση εισφορών σε κύριες και επικουρικές). Καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμη και τα θεμελιωμένα δικαιώματα που απαγορεύεται να θιγούν από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.

Αυξάνεται η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάργηση του 5ευρου είναι «στάχτη στα μάτια».
Μέσω της ψήφισης του Νέου Μισθολογίου, τη νέα φοροεπιδρομή και την Αξιολόγηση, είναι βέβαιες νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Σε εξέλιξη είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού με τις νέες φορομπηχτικές ρυθμίσεις.Βάρβαρα μέτρα που θίγουν το σύνολο των πολιτών. Μέτρα κατ’ εξακολούθηση.
Οι συνθήκες τους Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τους».

Tην πλήρη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

 

Στάση εργασίας στο Μετρό, 24ωρη στα τρένα

Με ανακοίνωσή του το σωματείο λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ, ενώ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια, «ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα». Σε 24 ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο, ενώ λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και σημερινά βραδινά δρομολόγια. Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

 

unnamedOι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι:
«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες συντονισμένων ενεργειών από πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας, που σκοπό έχουν -εκτός των άλλων- να ακυρωθούν και όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν μετά τις 20/2/2015 και ήταν σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Σημείο αιχμής αυτών των επιθέσεων αποτελεί ο νόμος που αφορά την επαναπρόσληψη των «διαθέσιμων-απολυμένων» στις δουλειές τους.

Στο κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών της 12ης Μαΐου 2015, μαζί με τα λοιπά βαριά και επαχθή μέτρα αναφέρεται: «εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου διότι συνιστούν υπαναχώρηση σε σχέση με δεσμεύσεις από προηγούμενα προγράμματα ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν συνεπεία των ανωτέρω πράξεων.»

O αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε ότι: «Δεν τίθεται θέμα ανάκλησης νομοθετημάτων» και «οι επαναπροσλήψεις θα αφαιρεθούν από τις προγραμματισμένες νέες προσλήψεις, δηλαδή, ότι τα ισοδύναμα μέτρα είναι η αντίστοιχη μείωση προσλήψεων στο δημόσιο, που για το 2015 ήταν 15.000»
Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να πάρει πίσω αυτά τα ελάχιστα που κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες».

 

Oι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Με απόφασή της η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αναφέρει πως: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια, τον αγώνα μας για να μην περάσει και το Νέο Μνημόνιο και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να αντισταθούν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας.

Να αγωνιστούμε με νέα ορμή για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που για μια ακόμα φορά μας επιβάλλουν.

Καλούμε τα Σωματεία μας και τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη 15/7/2015, ημέρα που ψηφίζονται τα πρώτα νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, να συμμετέχουν δυναμικά στο εργατικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 19.30″.

 

Η Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. (πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο), συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν από ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη λιτότητα και θεωρώντας πως η δικαίωση για το λαό μπορεί να ρθει μόνο μέσα από τους αγώνες του, προκηρύσσουμε:
24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου,  με απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11:00 π.μ. και συμετεχουμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο  την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα».

 

Το συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας 11πμ – 3μμ και συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κοραή και ακολούθως στην πορεία.
Όπως αναφέρει το συνδικάτο: «Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε: Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό, Κάλυψη των απωλειών, Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Ο αγώνας αυτός θα είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ στα μνημόνια, που δώσαμε με κάθε τρόπο, χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αυτή τη φορά στη μάχη δεν θα χρησιμοποιήσουμε την ψήφο, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι την απεργία. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και κανένας ευρωπαϊκός θεσμός να την «αγνοήσει».

Απαντάμε στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ, των δανειστών και στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική με ενότητα και αγώνα. Ο αγώνας αυτός, ανέτρεψε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις, απέκρουσε μέτρα, καθυστέρησε την εφαρμογή τους. Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ έχουν μεγάλη πείρα από αγώνες αφού χάρις σε αυτούς επανασυστήθηκε το Ινστιτούτο και απέτρεψε τις εφεδρείες – απολύσεις και για αυτό θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Καλούμε την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βιάστηκε να ψηφίσει ΝΑΙ, έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προκηρύξει πανελλαδική απεργία. Ανάλογες ευθύνες έχουν και οι Δευτεροβάθμιες οργανώσεις που αρνούνται ακόμη και την συνεδρίαση των οργάνων».

 

Παράλληλα, όπως ήδη έχει παρουσιάσει το ert.gr, η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Ιουλίου.

 

Επίσης στο ert.gr αναφέρθηκε η αντίθεση του ΠΑΜΕ στη νέα συμφωνία και η ανακοίνωσή του ότι διοργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 7:30μμ στην Ομόνοια. Δείτε ΕΔΩ την πλήρη ανακοίνωσή του και ΕΔΩ τα συλλαλητήρια που καλεί στην επαρχία.

Μοιράσου το άρθρο: