Με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου και εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), αποφάσισε να απεργήσει, όταν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο που προωθεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό τοπίο, τις οποίες η ομοσπονδία απορρίπτει.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την δύσκολη υγειονομικά συγκυρία, ετοιμάζεται να καταθέσει Νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, θα θέτει όρους και προϋποθέσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα των εργοδοτών, με εξαντλητικές ποινές, θεσμικές και χρηματικές, σε συνδικαλιστές που δεν θα συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες οικονομικές περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καταργούν το δικαίωμα της χρηματικής αποζημίωσης, της υπερωριακής εργασίας, που δρομολογούν την κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Ο.Τ.Α. και τους εργαζόμενους σε αυτούς. Καταργεί δε το δικαίωμα στην απεργία, επιχειρώντας να γραφειοκρατικοποιήσει το συνδικαλιστικό κίνημα παύοντας Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις εργαζομένων».

Επίσης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να ζητήσει την άμεση κοινή συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών του Δημοσίου και όχι μόνο, στο πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να οργανωθεί μαζική αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο πως προτάσεις «άλλοθι», όπως μία 24ωρη Απεργία μόνο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ημέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι η συνδικαλιστική οργάνωση και ο συντονισμός με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το φοιτητικό κίνημα και τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της Κοινωνίας για την αποτελεσματική ανατροπή των κυβερνητικού σχεδίου».

Μοιράσου το άρθρο: