Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει ο κλάδος των οικοδόμων στις 8 Νοεμβρίου, με απόφαση της ομοσπονδίας τους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές: «Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανοικοδομική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας την Πέμπτη 8 Νοέμβρη. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της, με το σύνθημα: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων”.

Καμία αναμονή – Καμία αυταπάτη! Τα προβλήματα στον κλάδο μας παραμένουν και διογκώνονται. Οι 3 εργοταξιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μετά από πολύμηνη πάλη, μπορούν να ανακουφίσουν κάπως την οικογένεια των συναδέλφων, δε λύνουν όμως τα συνολικότερα προβλήματα.

Είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και επαναφορά της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ στα 751 ευρώ για όλους, ώστε κανείς εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από αυτά. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός, ενιαίος και πανελλαδικός, αντίστοιχος της επίθεσης που δεχόμαστε.

Συζητάμε, οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοτάξιο.

Διεκδικούμε:
-Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
-Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
-Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
-Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
-Κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας.
-Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Επίσης την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των οικοδόμων στις 11πμ στην αίθουσά του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος). Η γιορτή θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς και διανομή σχολικών ειδών, αλλά και θεατρική παράσταση από την ομάδα του ΠΑΜΕ, του διασκευασμένου παραμυθιού της Έρης Ρίτσου, «Η μαύρη πεταλούδα».

Μοιράσου το άρθρο: