ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Από το 2020 αρχίζει η καταβολή του επιδόματος γέννας των 2.000€, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο όσοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα, όπως επανέλαβε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό μέρισμα και στις αλλαγές στα επιδόματα.

Όπως είπε η κ. Μηχαηλίδου θα δοθεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ενώ θα εξαιρούνται ζευγάρια με πολύ υψηλό εισόδημα, ποσοστό που υπολογίζεται περίπου στο 10% των περιπτώσεων.

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί είναι περίπου €200 εκατομμύρια και θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση εντός του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, η κυβέρνηση προχωρεί σε επανασχεδιασμό της πολιτικής επιδομάτων, ενώ κομβική για την αποτελεσματικότητα της επιδοματικής πολιτικής θα είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα του κάθε ασφαλισμένου. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι όσο και οι κρατικές αρχές θα έχουν την εποπτεία των επιδομάτων που χορηγούνται σε κάθε χρονική στιγμή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου

Μοιράσου το άρθρο: