Με την απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο Ροδίτης παραμένει πιστός στην γραμμή που ακολούθησε από την πρώτη ημέρα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο συγκατηγορούμενό του.

Ο χρόνος πιέζει γιατί για τον Ροδίτη κατηγορούμενο, το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης συμπληρώνεται στις 2 Ιουνίου και μέχρι τότε το δικαστήριο θα πρέπει να έχει βγάλει την απόφασή του. Επί της ουσίας επιδίδεται σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία τις επόμενες ημέρες.  Αυτός είναι άλλωστε και  ο λόγος που γίνονται καθημερινές συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σήμερα η δίκη διεξάγεται σε μεγαλύτερη αίθουσα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, που είναι και η μεγαλύτερη που διαθέτουν τα δικαστήρια, προκειμένου να καλύπτεται το ανοικτό της διαδικασίας, μετά από αίτημα των δικηγόρων αλλά και των δημοσιογράφων που την καλύπτουν.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, επαναλαμβάνει όσα είπε και χθες αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας. Ότι ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του είναι και ο μόνος υπεύθυνος για το έγκλημα και ότι ο ίδιος υπήρξε ένας απαθής θεατής. Επανάλαβε και σήμερα ότι ζητά συγνώμη, έχει τύψεις που δεν προστάτεψε την Τοπαλούδη και πως  φοβόταν τον συγκατηγορούμενό του γιατί ήξερε πολεμικές τέχνες.

Μετά την απολογία του 23χρονου Ροδίτη θα ακολουθήσει η απολογία του 21χρονου συγκατηγορούμενού του.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: