Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρθηκαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο, έγινε με εισαγγελική εντολή. Το δεύτερο κτίριο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο.

Στα δύο κτίρια -τα  οποία σφραγίστηκαν- και ήταν υπό κατάληψη από το 2016, εντοπίστηκαν 269 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν 98 παιδιά. Στο κτίριο της Αχαρνών 22 κατασχέθηκαν δύο πιστόλια τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα απελαθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στην δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Πρόκειται για το πέμπτο υπό κατάληψη κτίριο που εκκενώνεται μέσα σε ένα μήνα.

Eurokinissi

Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, περίπου 35.

Eurokinissi

Οι αλλοδαποί μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αφού προς το παρόν μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ξενοδοχείο, συνοδεία της αστυνομίας.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό και θα ασφαλίσουν τα κτίρια.

Πολιτικές αντιδράσεις

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί το δόγμα «νόμος και τάξη», όχι χτυπώντας το οργανωμένο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά συνεχίζοντας να δείχνει τα δόντια της στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας, τους πρόσφυγες», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, για τις εκκενώσεις σε καταλήψεις με πρόσφυγες. ​

Ανέφερε ότι «τέτοιες εικόνες με οικογένειες και πάνω από 70 παιδιά να διώχνονται άρον-άρον από την Αστυνομία, στοχεύουν μόνο στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση και την επίδειξη δύναμης» και θέτει τα εξής ερωτήματα: «Αλήθεια, υπάρχει σχέδιο για το πού θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι; Θα μεριμνήσει, άραγε, ο κ. Χρυσοχοΐδης για να ζήσουν σε συνθήκες, όπως αυτές στις σκηνές της «άτυπης» δομής στη Νέα Καβάλα ή θα τους κλείσει μαζικά σε Κέντρα Κράτησης ανά τη χώρα;».

«Ένα ακόμη σόου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση τις σημερινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ.

«Πέρασαν δύο μήνες και η Αθήνα παραμένει η μοναδική πρωτεύουσα κράτους που έχει 47 κτίρια υπό κατάληψη. Παράλληλα, κάθε εβδομάδα έχουμε και μία επιχείρηση της αστυνομίας στα υπό κατάληψη κτίρια, επιχειρήσεις που αν μη τι άλλο επιτελούν επικοινωνιακούς σκοπούς. Είμαστε η μοναδική χώρα που τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση θριαμβολογούν για το αυτονόητο, που παρεμπιπτόντως λαμβάνει χώρα με πλημμελή τρόπο! Και τούτο διότι απλά υπάρχουν ακόμα 47 κτίρια υπό κατάληψη, για τα οποία ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι θα αδειάσουν σε ένα χρόνο. Είναι μοναδικό.», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: