Καταδικάζει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) το περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, τον οποίο βίντεο  εμφανίζει να «τραβάει» όπλο. Ήδη έχει διαταχθεί από τη ΓΑΔΑ διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τη διερεύνηση του περιστατικού για τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που τον χτύπησαν, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, και ότι προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, και τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης
Σχετική είδηση:Έρευνα για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Τραυματίας αστυνομικός (video)

Μοιράσου το άρθρο: