Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και πολλοί φοβούνται για πιθανό lockdown, οι ανησυχίες για την σωστή αντιμετώπιση των μέτρων αυξάνεται. Αρκετοί είναι αυτοί που ρίχνουν τις ευθύνες στους νέους, πιστεύοντας ότι δεν τηρούν σωστά τα μέτρα.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν χρειάζεται να φοβούνται τους νέους αλλά αντιθέτως να τους κάνουν «μπροστάρηδες» στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου απέναντι στην CoViD-19. «Αυτή η κοινωνία θα προχωρήσει ή θα χαθεί ανάλογα με την στάση των παιδιών, οφείλουμε να τα αγκαλιάσουμε», υπογράμμισε και συνέχισε δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στους επιστήμονες-φοιτητές λέγοντας πως μαζί τους θα συνέγραφε και θα έστελνε καθημερινά ενημερωτικά μηνύματα προς όλους.

Στη συζήτηση δόθηκε και το παράδειγμα της Ν. Κορέας. «Η Ν. Κορέα είναι μια χώρα που έχει δώσει στο παγκόσμιο επιστημονικό πεδίο, πολλά δεδομένα για την πανδημία, καθώς έχει διενεργήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό τεστ της CoViD-19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότερες μολύνσεις συναντώνται σε ανθρώπους 20 έως 40 ετών. Οι άνθρωποι δηλαδή με την μεγαλύτερη κινητικότητα». Με αυτό το παράδειγμα η κ. Λινού προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα μας, στις αντίστοιχες ηλικίες. (Το 43% των συνολικών κρουσμάτων ανήκει στις ηλικίες 18-39)

Η Α. Λινού επιπλέον, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα με τον κληρικό στην Κοζάνη δήλωσε: «Ίσως ο ρόλος των επιστημόνων είναι να μιλήσουν στους κληρικούς και στους επισκόπους και να μπορέσουν να τους πείσουν και να τους δώσουν παραδείγματα εκκλησιαστικών χώρων, στους οποίους είχε μεταδοθεί ο ιός. Άλλο πράγμα η πίστη και η πίστη στα μυστήρια και άλλο πράγμα η καθημερινότητα μέσα και έξω από τον ναό. Πρέπει να τους δώσουμε το κλασσικό παράδειγμα, όταν ο πατριάρχης φοράει μάσκα και είναι υπέρ αυτής, εκείνοι δεν μπορούν να είναι αντιρρησίες».

Μοιράσου το άρθρο: