Με αυστηρότατα μέτρα και πρωτόγνωρες εικόνες λόγω του κορονοϊού, συνεχίζεται η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται, έπειτα από δύο διακοπές, κατ’ εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού. Έτσι το δικαστήριο καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

«Πρωτόγνωρη η κατάσταση, θα συνεχίσουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η μητέρα της Ελένης αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και δεν έχει έρθει για να την προστατεύσουμε» τόνισε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

Στη δίκη κατέθεσε ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πριν τη δολοφονία.

«Ασέβεια προς την οικογένεια, θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πάτερα του Ροδίτη για ψευδορκία», επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Το δικαστήριο επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου να ολοκληρώσει τη δίκη μέσα στις επόμενες ήμερες γιατί στις 18 Μαΐου συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των δυο κατηγορούμενων.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: