Περισσότερες από 240.000 αιτήσεις για έκτακτη ενίσχυση έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα, και με τις διορθώσεις που έγιναν στις κατηγορίες των ΑμΕΑ υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 300.000. Το βοήθημα θα έχει πιστωθεί σε όλους μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Ήδη έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στην ΗΔΙΚΑ, προκειμένου περισσότεροι δικαιούχοι να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, η πλειοψηφία όσων έχουν κάνει ένσταση μπορούν να μπουν στην εφαρμογή και να δουν ότι είναι πλέον δικαιούχοι.

Oι εγκεκριμένες αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 240.000 με τον αριθμό των δικαιούχων να εκτιμάται ότι θα φτάσει στις 300.000, από 255.00 που ήταν αρχικά. Όσον αφορά στο ποσό που θα διατεθεί, αναμένεται να ανέλθει σε €200 εκατ. από €175 εκατ. που είχε υπολογιστεί.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για αιτήσεις έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Τα 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις επόμενες ημέρες και έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: